Web social

Com fer la teva pròpia revista amb Scoop.it

En pocs anys hem passat de ser consumidors a ser productors de continguts. Hem passat d’actualitzar-nos un cop a la setmana (Informe Semanal), un cop al día (Telenotícies vespre), a estar actualitzant-nos constantment. Hem passat de set oients / espectadors a ser “presentadors” de les nostres pròpies notícies, de les nostres pròpies històries.

Qui més qui menys fa vida social a Facebook, va piulant al seu Twitter (@BegonyaFerre), manté un bloc, fa vida professional al LinkedIn, té la seva xarxa de contactes a Google+, publica i comparteix fotos al Flickr o al Pinterest, té el seu canal al YouTube, i ara també podem crear, editar i compartir la nostra pròpia revista digital amb Scoop.it.

Scoop.it és un servei que et permet d’una manera molt intuïtiva, crear, recopilar i publicar continguts sobre un tema. Et permet crear un revista digital amb tots aquells continguts que vulguis donar a conèixer.

Imatge

El procés a seguir per registrar-te és l’habitual, et demana una adreça de correu, nom d’usuari i contrassenya.  Un cop estàs dintre del teu Scoop.it, et demana que defineixis un tema o tòpic: títol, descripció, idioma, icona i etiquetes. Un cop definits tots els camps ja disposes de la teva URL d’scoop.it que et permet compartir la teva “revista digital” allà on desitgis.

La interfície és molt agradable ja que les entrades guardades es mostren a mode de mosaic, inclouen per defecte el títol, una breu descripció i una imatge (tot opcional segons el nostre criteri).

Imatge

Les entrades poden venir directament des d’una URL o bé podem fer la nostra pròpia entrada (com un apunt del bloc). Només cal posar-te el botó de l’Scoop.it a la teva barra de marcadors i cada cop que cada cop que navegues i et trobes alguna cosa que t’interessa prems el botó i per defecte et carrega la pàgina en qüestió al teu Scoop.

També et presenta un continguts suggerits (relacionats amb les etiquetes amb les que has marcat el teu tema) per si et poden ser d’interès, i alhora a les opcions avançades et permet escollir directament quines URL’s vols seguir sempre (et demana la RSS de la pàgina).

Podem compartir tota la revista o només algun article a facebook o a twitter, podem editar les notícies i fer-les nostres, afegir-hi comentaris, etc..

I tot això amb el valor afegit dels Followins i els Followers, és a dir, com qualsevol xarxa social a l’alçada de les circumstàncies, podem seguir altres Scoop.it que ens siguin d’interès i nosaltres podem ser seguits.

Us ho recomano! És una eina fàcil, intuïtiva, amb un gran potencial per fer-hi coses i treure-li molt de rendiment. Jo de moment tinc el meu Scoop.it personal i també el de la Biblioteca de Roquetes. I ho trobo genial!

Imatge

Bé, us animo a que ho proveu, i em comenteu què us sembla i si us és de profit.

Bon cap de setmana!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s