Biblioteca

No em preocupa el soroll a la biblioteca, em preocupa el silenci a fora

Sovint encara se’ns plantegen debats interns sobre la necessitat o no de tenir silenci absolut als nostres equipaments, silencis com els que recordem que planaven les nostres biblioteques públiques fa 20 o 30 anys.

Els equipaments actuals res tenen a veure amb els d’antuvi, ni tampoc tenen res a veure les activitats que s’hi realitzen. Color, llum, coixins, catifes, sofàs, àrees polivalents, micròfons, pantalles, sales d’exposicions, de reunions, de trobades… tot al servei de la cultura i societat actual.

Inevitable el soroll. Inevitable i sobretot, imprescindible el murmuri de la gent, el diàleg humà, els somriures i molt sovint els riures. Inevitable pensar en la biblioteca com a espai de sociabilització, espai de trobada, espai de reunió, espai d’aprenentatge, i per tant inevitables les converses, els contactes, les xerrades. A dins i a fora del propi equipament.

Silenci. Silenci per estudiar, sí! Als espais de la biblioteca específicament pensats per a això i dels que qualsevol persona en pot gaudir lliurement.

Així què, el soroll a la biblioteca no em preocupa.

Ara bé, el què sí que em preocupa és el silenci a fora. Em preocupa que als carrers, a les places, als comerços, a les caixes i als bancs, a les escoles i instituts, a les parades del bus i a les cafeteries, a les nostres cases… hi hagi silenci absolut en relació a la biblioteca.

Imatge

Aquí és on hem d’actuar, ja és hora de fer soroll, molt soroll!

I fer d’aquest soroll el so imprescindible del dia a dia de les nostres poblacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s