Biblioteca

Repensar i actuar

Aprofitem aquests dies d’estiu, quan l’equip de la Biblioteca de Roquetes anem i venim fent torns de vacances, per planificar i organitzar totes les activitats que posarem en marxa al setembre.

A part de treballar els continguts de totes aquestes noves activitats i planificar els serveis que hem d’oferir (aquells que poden interessar la nostra gent) ens hem proposat canviar d’imatge. Diuen que és saludable, de tant en tant, fer un canvi d’imatge, estrenarem estilisme, sense defugir de la pròpia identitat, ens tenyim els cabells i ens tallem la cabellera.

pebrots

Associem aquests canvis a un enfortiment de la nostra actitud .0, aquella per la qual molts ens coneixeu, aquella de la qual ens sentim tant orgullosos.

Establim les línies estratègiques de manera clara, amb els objectius ben definits per tal que usar aquesta munió d’eines no es converteixi en una sobrecàrrega (les tecnologies ens ho permeten). Si sabem què volem, i cap on volem anar, tot és a l’abast d’un clic. L’ important és el contingut, saber ser generador i filtre dels bons continguts, d’aquells que interessen la nostra gent. Això ho tenim clar!

La resta: apps gratuïtes a l’abast de tothom i bones dosis de voluntat i estima pel que fem i pel que volem aconseguir.

Bloc

Deixem enrere, després de 6 anys els nostre estimat Bloc de la Biblioteca de Roquetes a Blogger, amb 91.021 visites. Ha estat la “nineta dels nostres ulls” durant tots aquests anys, continuarà consultable però no s’actualitzarà.

Ens ha costat prendre la decisió, però per molts motius estudiats i analitzats, comencem de nou a WordPress.

Encara en plena fase de disseny, aquest serà el nostre bloc a partir de setembre: Bloc Biblioteca de Roquetes

Bloc a wordpress

Aquest continuarà essent punt neuràlgic, aquí aglutinem el què, el qui, el com, el quan i el per què.

I en donem visibilitat a través de totes les nostres xarxes socials:

xarxes socials

Cartells

Pel que fa a l’edició digital dels cartells de promoció de les activitats utilitzarem aquesta eina:

pixlr_logo

Pixlr és un editor “online” gratuït d’imatges que ens permet realitzar cartells originals. Té multitud de funcionalitats (colors, tipus de lletra, orientació del text, inclusió d’imatges, etc), és fàcil d’utilitzar i els resultats són òptims.

Flickr

Tornem a Flickr, el teníem una mica abandonat.

flickr1

Havíem arribat al màxim de capacitat i no podíem pujar més imatges, ens vam veure obligats a deixar-lo d’utilitzar per no tenir possibilitat de passar a usuari Pro. A partir del maig del 2013, Flickr fa un canvi de plantejament (suposo que per un motiu de competència de mercat amb totes les noves eines emergents) i es dona a conèixer amb una disposició redissenyada i característiques addicionals, incloent 1 terabyte d’emmagatzematge gratuït per a tots els usuaris. Aquesta és la nostra! Ens encanta el nou disseny, les noves funcionalitats i el tornem a posar en marxa com a lloc on emmagatzemar, ordenar i compartir les nostres imatges.

I amb aquest “new look” anem treballant, encara ens queda estiu per endavant. Tenim les eines necessàries, tenim la voluntat d’usar-les, i de fer-ho de la millor manera, i sobretot tenim l’actitud, l’actitud Biblioteca de Roquetes.

Una abraçada

Anuncis

8 pensaments sobre “Repensar i actuar”

    1. Eli, és una possibilitat que hem estudiat, però volem començar de zero. Migrar és una opció molt bona, però molt arriscada, t’emportes cap a la casa nova tot el de la vella, i ara volem estrenar casa i mobiliari. ;-))

  1. Veig que bufen aires fresocs per aquí baix!! Endavant, amics, la vostra actitud sempre ha estat punt de referència. Una abraçada!

  2. Com sempre no pareu!! Sort amb el nou bloc i les noves eines. Us anirem seguint com fins ara. Molts besitos i bon estiu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s