Biblioteca

Quan la felicitat té nom de biblioteca

Quan biblioteca és sinònim d’il.lusió, d’empenta, de capacitat de treball, d’emoció, d’estima, de complicitats i d’una font inesgotable d’energia humana. Quan biblioteca és sinònim de felicitat.

Això va queda palès a la jornada del passat 16 d’octubre a l’Escola d’Hivern de la Biblioteca Pública organitzada per la Facultat, a la seva 9ena edició. Això és el que em vaig emportar cap a casa: molta felicitat.

Una conferència a càrrec de Julián Marquina extraordinària, tant per la forma com pel contingut. Capaç de transmetre el seu gran coneixement sobre l’àmbit bibliotecari, i a més fer-ho amb una il.lusió que et penetra la pell, amb una connexió que et fa sentir capaç de menjar-te el món, i amb grans dosis d’humor que demostren que amb simpatia i positivitat tot és molt millor.

I això i moltes més coses es va emportar en Julián cap a casa, a través dels somriures i la complicitat dels que hi eren presents i a través de l’allau d’agraïments a les xarxes socials. (Dedueixo que va tenir un viatge de tornada d’allò més distet).

Comencem tallers, uns sobre això els altres sobre allò, però el més important, una part molt destacable del noste col.lectiu colze a colze descobrint, compartint i enriquint-se de la resta de companys.

Gràcies Maite Comalat per confiar un any més amb la Biblioteca de Roquetes. Gràcies a totes les persones amb les que vaig coincidir, amb les que vaig connectar: Rosana Andreu, Ana Merino, Bego Aguilera, Núria Castells, Helena Casas, Carla Carolingia, Núria Maymó, Carme Gaseni, Lídia Bartolomé, Ciro Llueca, Lucia Calvo, Mireia Rosauro, Gisela Ruiz, Montse Bartolomé….. I més, i més. I gràcies Carme Fenoll per passar a escoltar-me…. #mandahuevs
I gràcies als meus companys Marc Jornet i Judit Tomé per fer possible la Biblioteca de Roquetes.

I bé, vivint aquestes experiències confirmo allò que ja fa molt de temps que crec, i és què sóc (i on dic sóc dic som) una persona molt afortunada.
Afortunada per treballar en una biblioteca pública, afortunada per lluitar, defensar i demostrar que les biblioteques són un dels valors més grans que actualment té la nostra societat, afortunada per saber que, faig el que faig, per ajudar a la meva gent a estar més informada, més formada, a ser més crítica, més desperta i sobretot a ser més feliç. La cultura d’un poble ha de ser la seva bandera davant del món. (I no pas una peça de roba).

Les biblioteques són un valor a l’alça, ara més que mai, quan la societat pateix un desencant (lògic, ells s’ho han buscat) envers moltes empreses, institucions i organismes que només et somreien quan veien diners. Quan ens adonem de la manca de valors, d’ètica i de justícia (en minúscula) que hem patit en els últims anys…
Ara és el moment de treballar més que mai per a que la nostra gent continuï apostant per nosaltres. Els ho hem demostrat. Hem estat capaços de gestionar els nostres equipaments amb pressupostos ridículs, hem estat capaços de tirar endavant cinquanta mil projectes que s’han convertit en serveis útils i necessaris per la nostra població, hem aconseguit la complicitat de les persones i hem aconseguit que sentin les biblioteques com a seves. Els som útils, molt útils i en molts casos els som imprescindibles.

I això no ho hem aconseguit per tenir uns fantàstics equipaments, ni per tenir un fons immens, ni per oferir serveis ajustats a les necessitats de les persones…. Això ho hem aconseguit per SER com SOM. Perquè el millor de cada biblioteca és el seu capital humà, perquè el millor de cada biblioteca en són totes i cadascuna de les persones que la fan possible.

Podem fer grans coses! Fem-les!
Una abraçada!

20131018-133010.jpg

Anuncis

5 pensaments sobre “Quan la felicitat té nom de biblioteca”

  1. Hola Begonya!!
    Antes de nada muchísimas gracias por tus palabras por la charla que tuve con vosotros. Me alegro muchísimo que te gustase la forma y el contenido.
    Aprovecho para felicitarte por todo el trabajo que hacéis en tu biblioteca. Seguid así y no cambiéis, y si lo hacéis que sea siempre para mejorar… 🙂
    Un abrazo,
    Julián

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s