Biblioteca

Compartir per aprendre, aprendre a compartir: I Jornada de Divulgació Intercomarcal a Ontinyent

El passat dissabte 3 d’octubre es va celebrar a Ontinyent el: “Punt de Trobada, I Jornada de Divulgació Intercomarcal” organitzada pel Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i impulsada pel company Emili Juan, bibliotecari a la Biblioteca Pública de l’Olleria.

Amb el següent programa:

9.30h Recepció dels assistents i lliurament de documentació.

9.45h Benvinguda a càrrec de Vicent Ortiz Mora, Cap de Secretaria i Obra social de Caixa Ontinyent.

Obertura de la jornada a càrrec d’Alicia Sellés Carot, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana

10.00h ‘Les biblioteques de la Vall d’Albaida’ a càrrec de Fernando Lliso Bartual, director de la Xarxa de Biblioteques Municipals d’Ontinyent.

10.30h ‘Gestors d’Informació en Acció. Experiències personals i col·laboració internacional’. 

Teresa Gomis, GIA a Malabo (Guinea Equatorial) bibliotecària a la Biblioteca Pública de Guadassuar.

Lluïsa Palomares, GIA a Costa Rica i bibliotecària a la Biblioteca Pública de Simat de la Valldigna.

11.15h  Pausa  Café

11.45h ¿Hace falta defender las bibliotecas? a càrrec dHonorio Penadés de la Cruzbibliotecari de la Universidad Carlos III de Madrid i membre de Grupo Durga.

12.30h ‘Biblioteques de Barcelona: projectes col·laboratius de promoció i difusió’ a càrrec de Neus Castellano Tudela, directora de la biblioteca Xavier Benguerel de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

13.15h ‘La nostra actitud, la nostra marca: biblioteques amb ànima’ a càrrec de Begonya Ferré Borràsbibliotecària a la Biblioteca Pública de Roquetes a les Terres de l’Ebre.

14.00h Dinar

15.30h Narració de contes bibliotecari@s amb Almudena Francés @almufrances

A nivell professional una nova experiència per conèixer el món de les biblioteques i els professionals que les gestionen i a nivell personal una experiència única per conèixer una terra i una gent extraordinària.

Divendres a la tarda s’iniciava el “Xàtiva on Tour” de la mà de Mari Nieves (mare de la Neus Castellano, una senyora intel·ligent, espavilada, pura energia i vitalitat), amb ella vaig passejar i gaudir de l’imensa riquesa historicoartística d’aquesta ciutat.

La ciutat està enclavada als peus de les serres del Castell i de Vernissa, els vessants de les quals arriben a ocupar algunes cases, i s’estenen fins a la part més plana de la ribera del riu.

El Castell, les muralles, el Palau d’Alarcó, el Palau del Marquès de Montortal, l’edifici Botella, la Fons de Sant Francesc, la font d’Almodar, la Font dels Vint-i-cinc dolls, la Seu, l’església de Sant Feliu, i l’antic convent de la Trinitat, la casa natal de Raimon, i la casa natal dels avis del company Ciro Llueca.
IMG_7919

IMG_7864

I voltant i girant l’OctoberFest a la Plaça del Mercat, i allà que vam anar a parar.

IMG_7874

De la plaça del Mercat, cap al restaurant Carpanel, on juntament amb l’Emili Juan i l’Honorio Penadés vam gaudir d’un exquisit sopar. Tot seguit cap a Ontinyent i a descansar que l’endemà ens esperava un dia intens.

Captura de pantalla 2015-10-05 a les 19.58.44
Dissabte 3 d’octubre al Centre Cultural de Caixa Ontinyent ens trobem tots els assistents a la Jornada. Bibliotecaris/es de la Vall d’Albaida il·lusionats per compartir experiències i per conèixer que es fa en d’altres biblioteques.

La Lluïsa Palomares i la Teresa Gomis ens explicaven les seves experiències i vivències en quan a la col·laboració internacional a Malabo (Guinea Equatorial) i a Costa Rica. Projectes que, sota la meva opinió, t’enriqueixen enormement, et fan canviar molts platejaments vitals i alhora et fan reflexionar sobre aspectes que van molt més enllà del món bibliotecari.

IMG_2714

Després de la pausa-cafè, començàvem la segona part de la Jornada, amb la participació de l’Honorio Penadés, la Neus Castellano i jo mateixa.

Amb aquest Storify de la Jornada us deixo les principals “piulades” i comentaris aportats pels que hi vam assistir.

 

Captura de pantalla 2015-10-07 a les 14.32.25

 

Si voleu veure la meva presentació, ho podeu fer aquí:

 

Captura de pantalla 2015-10-07 a les 14.31.37

En definitiva: Un plaer, un luxe i una gran experiència. Mil gràcies a tots!


IMG_7912

I sobretot, als meus companys Marc Jornet i Judit Tomé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s