Biblioteca

Amb Omeka ens va molt bé!

La Biblioteca Digital de Roquetes és una realitat gràcies a Omeka (software lliure, flexible i de codi obert pensat per a la publicació web de col·leccions digitals de biblioteques, arxius, museus, etc.)

Imatge

 

Ens hi vam posar fa 4 anys, amb l’esperança de que Omeka fos l’eina adequada per tirar endavant el nostre projecte. I ara després de moltes hores de feina, de dubtes, d’incerteses davant allò desconegut, ara podem dir que amb l’Omeka la vam encertar!

Presentació de la Biblioteca Digital de Roquetes

Imatge

La Biblioteca de Roquetes recull tots els documents referents a Roquetes, el seu entorn i  la seva gent, amb la voluntat de crear un arxiu digital que conformi la memòria històrica de la nostra població.

El nostre objectiu és donar a conèixer aquest fons, i fer-lo accessible a través de la web per a la lliure consulta.

Imatge

A través d’un entorn digital i d’accés universal, oferim informació local, informació de la nostra població, de la nostra gent, de les nostres activitats culturals, econòmiques, socials, polítiques, esportives…etc.

A dia d’avui la Biblioteca Digital creix com l’escuma, articles de premsa, revistes, programes de festes,  cartells, fotografies, etc.. d’entre l’any 1950 fins l’actualitat.

Fa poc vam estar compartint la nostra experiència a la Biblioteca de Cambrils gràcies a la proposta del Grup de Treball del Camp de Tarragona del COBDC. Amb el taller impartit a Cambrils vam intentar engrescar els nostres companys i companyes a utilitzar Omeka, creant les seves pròpies col·leccions digitals. És fàcil, és intuïtiu, és flexible, és gratuït… com diu el meu estimat Ciro Llueca amb “Omeka: yes, we can

Extracte de l’article de Ciro Llueca:

Imatge

Llegir això de part de Ciro, em va fer molt feliç! 

Podeu llegir molt més sobre Omeka a la seva pròpia web

També n’és tot un expert Rubén Alcaraz. i extraordinària la tasca del Grup de Treball de Programari Lliure per a Professionals de la Informació del COBDC.

I un agraïment molt especial a Judit Tomé encarregada de fer créixer dia a dia la nostra Biblioteca Digital de Roquetes.

9 pensaments sobre “Amb Omeka ens va molt bé!”

  1. Enhorabona per la feina!!!! ja ho diuen que al pot petit…
    A Cambrils hem pogut sentir de primera mà la vostra experiència i n’estem convençudes de la seva utilitat.
    Una abraçada!

  2. Gràcies per la menció Begonya i moltes felicitats per l’èxit de la vostre Biblioteca Digital. Sou un exemple per la resta de biblioteques públiques.

    Omeka és una aplicació que s’adapta a la perfecció a centres de les vostres característiques, i amb una escalabilitat que us permet créixer i afrontar projectes encara més ambiciosos. Per quan una exposició virtual?

    Per cert, Omeka parla català gràcies a dos freaks que tradueixen programari (en Sergi Montes i un servidor). Us animem a participar en les traduccions a https://www.transifex.com/projects/p/omeka/language/ca_ES/ . En els propers mesos està previst que hi hagi més material per traduir (http://omeka.org/blog/2013/06/06/more-of-omeka-in-more-languages/). Quants més siguem millor traducció de l’eina.

    Salutacions.

    1. Gràcies a tu Rubén! Hem seguit de ben a prop tota la feina del grup de treball, i sí sabem que sou els responsables de què puguem gaudir l’Omeka en català. Compta amb mi pel que sigui necessari, m’encantarà col·laborar! Una abraçada

  3. Genial! Amb aquest comentari ens animeu a tirar endavant iniciatives com la de Roquetes!
    Gràcies pels ànims i felicitats gent de Roquetes, sou la bomba!

  4. Un superprojecte, enhorabona! Ja fa temps que “vigilo” què feu a Omeka perquè en un moment determinat vaig valorar la possibilitat de fer-lo servir justament per una exposició virtual. Ara per ara, és un projecte “aparcat” però, qui sap? En tot cas ja sé a qui demanar consell! 😉

  5. Lídia, encara ens queda molt per aprendre i molt a millorar (sobretot l’aparença de l’entorn… no m’agrada gaire, però no disposo de mitjans per a poder-ho millorar ara per ara!). Farem tot el possible per a millorar-ho, i serà un plaer compta amb la teva opinió! Una abraçada wackywalker.

Deixa un comentari